Att slipa ett betonggolv

Att slipa ett betonggolv är inte särskilt komplicerat. Det handlar som vanligt att man vet som ska göras och att man har rätt utrustning och redskap.

Betonggolv finns av många olika slag. Det kan vara mycket grova ytor i ett garage eller på ett verkstadsgolv eller i en finputsad variant i en galleria. Självklart är kraven på utseendet av ett betonggolv högre i ett affärscentrum än i ett garage eller i en verkstad. Det finns dock anledningar att se till att golven är släta och estetiska i bägge fallen.

För att kunna slipa betonggolv måste man ha en viss utrustning. Det finns också företag idag som är specialiserade på att utföra den här sortens arbeten. Vill man utföra arbetet i sin egen hemmamiljö finns det en möjlighet att hyra en slipmaskin.

Det första man behöver veta när man ska sätta igång med att slipa ett betonggolv är vilken hårdhet golvet har. Det är förutsättningen vid val av slipelement på putsskivan. Ju hårdare golvet är desto hårdare putselement behövs.

Vissa putselement är också mer lämpliga att använda när den sista blanka ytan ska komma fram. Vanligast idag är att använda diamant för den sista delen av arbetet.

Läs mer om betonggolv på Stadax

Updated: 4 april, 2017 — 13:25