Sträckmetall inom byggsvängen

Sträckmetall gör sig bra inom bygg av olika former av fastigheter. Från villan till butiksinredning eller industrilokaler. Tack vare det stora utbudet av material och olika form på maskorna kan sträckmetallen varieras i det oändliga och fler och fler får upp ögonen för detta byggnadsmaterial. Metallen är oerhört tålig samtidigt som den är flexibel och släpper igenom både luft och ljus.

Innertak

Ett innertak av sträckmetall är både estetiskt tilltalande och släpper igenom ljus. Materialet hindrar inte heller ventilation och fungerar även med sprinklers tack vare de många maskorna. Den som önskar kan dra ner kablar genom nätet och därmed montera lampor och sprinklers och liknande under innertaket istället. Sträckmetallen kan monteras i kassetter för att enkelt kunna monteras på plats och ger ett modernt industriellt utseende. Materialet är också brandsäkert eftersom det i de här fallen tillverkas i solitt stål.

Skyddsräcken och trappor

Det finns oändligt många olika skyddsräcken redan idag. Det går dessutom alldeles utmärkt att tillverka dem av sträckmetall. Tack vare produktens speciella egenskaper och relativt låga vikt fungerar det bra som skyddsräcken både i trappor och olika ställningar som på marknivå. Med sina många designval är de inte bara praktiska utan dessutom snygga.

Trappor och trappavsatser av sträckmetall är känt sedan tidigare. Tack vare materialets halkfria yta gör det sig bra som trappor och även handikappramper av olika slag. Eftersom materialet inte är solitt utan har maskor är det också lätt att göra rent från snö och behöver i princip inget underhåll alls sommartid. Skräp och sand ramlar rakt igenom maskorna.

Ljudabsorbenter

Sträckmetall går även att använda som skärmar och ljudabsorbenter till exempel i kontorsmiljö. Vid tillverkning av ljudabsorbenter väljer man ett speciellt hålmönster som gör att produkten dämpar olika former av ljud utan att behöva något absorberande material inuti. Det innebär att skärmen blir tunnare och tack vare alla designmöjligheter blir den även en snygg inredningsdetalj.

Updated: 3 november, 2022 — 14:47